Natuurlijk kunt u bij ons terecht voor alle soorten stucwerk, maar wist u dat u ons ook kunt bellen voor bijvoorbeeld schilderwerk of gevelisolatie? Wij helpen u graag met de volgende diensten:


Stukadoorsdiensten

Behang- en sausklaar maken

De naam zegt het al: nadat we uw muren met pleisterwerk behangklaar hebben gemaakt kunt u aan de slag met behangen. De muur hoeft hiervoor niet superstrak te zijn, zoals dat wel het geval is als u het wil sauzen (verven). Dit maakt het daarom iets goedkoper ten opzichte van sausklaar maken. Hierbij geldt wel de regel: hoe dunner het behang, hoe strakker de muur afgewerkt moet worden. Heeft u dus heel dun behang dat u aan wil brengen? Dan zal de prijs wat hoger uitvallen.

Spackspuitwerk

Spackspuiten is relatief snel en de goedkoopste manier om uw wanden of plafonds te laten stucen. Bij spackspuiten kun je zelf kiezen welke kleur en structuur je wil. Alle kleuren zijn mogelijk. Qua structuur kun je gaan voor een hele fijne korrel tot een grove korrel. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze!

Schuurwerk

Schuurwerk is een traditionele eindafwerking met een zanderig oppervlak en een draaiende schaduwwerking, die toe te passen is in elk interieur. Schuurwerk kan zowel op wanden als plafonds worden toegepast. Het wordt gemaakt van gips waaraan zilverzand en kalk is toegevoegd. Met een spons worden er in de natte mortel overlappende cirkelvormen gedraaid, waarbij een fijn gestructureerd en traditioneel plafond ontstaat.

Allereerst dient de ondergrond ingelijmd te worden met grondeer- of betocontact. Dit is een voorstrijk (lijm) die zorgt voor een goede hecting van de gipspleister. Daarna brengen we groen- of geelband aan. Dit is een gipspleister die speciaal geschikt is voor schuren. Zit dat er eenmaal op, dan kunnen we met de schuurspons aan de slag. Daarmee maken we draaiende bewegingen waarbij een licht of donker effect word gecreëerd. Plafond schuurwerk hoeft niet meer afgewerkt te worden. Wand schuurwerk kunnen we nog een mooie kleur geven met sauswerk.

Pleisterwerk

Pleisterwerk is meestal een gladde wand- en plafondafwerking zonder naden die geschikt is als ondergrond om te behangen of te sauzen. Pleisterwerk wordt vaak gebruikt voor vlakke lagen op binnenmuren en gevels. Doordat het product niet egaal opdroogt, is (bijna) altijd een nabehandeling vereist.

Sierpleisters

Sierpleisters is een harder materiaal dan pleisterwerk en is stootvast, daarnaast kan sierpleisters in alle gewenste kleuren  toegepast worden. We kunnen de sierpleisters in verschillende korreldikte en structuren krijgen. Het is geschikt voor zowel binnen- als buitenmuren. 

 

Lijstwerk

Lijsten en Ornamenten maken elke woning sfeervol: of het nu een oud stadspand is of een nieuwbouwwoning. Geef uw woning ook meer warmte en karakter door mooi lijstwerk. Wist u dat uw huis optisch groter lijkt door lijstwerk? De mogelijkheden zijn enorm, dus er is lijstwerk voor elk interieur en in iedere stijl. We adviseren graag welk lijstwerk het beste zou passen binnen uw woning en stijl.

Restauratie- en reparatiewerk

Dit wordt door ons zowel binnen als buiten gedaan. Heb je een lekkage gehad of laat oud stucwerk los? Wij halen eventueel loslatende delen weg of kappen de gehele gevel af. Dit is afhankelijk van uw situatie. Hoe het er nu ook aan toe is, onze stukadoors zorgen ervoor dat het vakkundig gereperareerd of gerestaureerd wordt.

Traditioneel stukadoorswerk en plafonds, cement met zand en het uitsmeren van zwembaden.


Overige diensten

Sloopwerk

Schilderwerk

Texwerk/spuiten

Texpsuiten is relatief snelle en voordelige manier om uw wanden of plafonds mooi af te werken. Handmatig texen of sauzen is veel arbeidsintensiever. Onze vakmannen zorgen met een airless spuitmachine voor een strakke en kleurrijke afwerken van uw muren of plafond!

Buiten- en gevelisolatie

Het is belangrijk om uw gevel goed te isoleren. Dit vermindert verlies van warmte uit uw huis waardoor u energiekosten bespaard. Hoe doen wij dit? We plakken tempex platen op de ondergrond in verschillende diktes. Dit is afhankelijk van de ondergrond. Hierna komt er een mortel overheen met wapening gaas inclusief hoekprofielen en soms ook sokkelprofiel. Als het geheel droog is kan er eventueel een sierpleister aangebracht worden.

Gevelreiniging

Bouwdroger huren

In stucwerk zit veel vocht, voornamelijk in de plafonds. Het drogen daarvan kan soms lang duren, zeker als het buiten ook vochtig of koud is. In die gevallen is het verstandig om om een bouwdroger in uw woning te plaatsen. Ook zo’n bouwdroger huurt u bij ons. We verhuren de bouwdroger die u hierboven op de foto ziet. Dit is een krachtige bouwdroger die ervoor zorgt dat uw stucwerk sneller droog wordt, zodat u (of wij) weer vooruit kan. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden en prijzen.

Afvalcontainer

Wij kunnen zorgen dat uw afval wordt meegenomen.